NAŠA PRIČA

KADA NEŠTO PRAVITE OBAVEZAN ZAČIN JE LJUBAV

Prvi put sam čula za aroniju pre par godina kada sam počela da je konzumiram po preporuci doktorice zbog oporavka imuniteta.
Bilo mi je teško da je jedem u svežem stanju jer je opora pa sam je uklapala u svoje mix voćne detox salate sa đumbirom i medom.
Veoma brzo sam došla na ideju kako bi bilo super da nešto zdravo bude i ukusno, pa sam iskoristila svoje iskustvo diplomiranog inženjera tehnologije i kreirala proizvode.
Tako se rodila ideja o Marinom špajzu …

Od 2021.godine, inspirisana ukusnim proizvodima koji je okružuju od detinjsva, Mara je rešila  da napravi nove proizvode .

Ima li šta lepše nego uživati u receptima koji su mnogo puta provereni i prepisani od ljudi koji to rade i usavršavaju ih iz godine u godinu. Svi smo dobili nekad na poklon komšinicin ajvar i zapitali se kako to ona radi, jer nekako je lepši i slađi… 

Uživajte u seriji proizvoda čiji su kreatori uložili iskustvo i ljubav:

-Baka Ljiljina salata

-Nadicin pikantni ajvar

– Ujna Gogin blagi ajvar

 

Mara

O NAMA

U želji da napravimo  spoj savremenih i tradicionalnih proizvoda , osnovali smo ručnu radionicu na porodičnom imanju i otvorili vrata Marinog špajza za sve sladokusce. Pravimo spoj zdravog i ukusnog.

Proces proizvodnje otpočinje nakon sazrevanja aronije i bobičastog voća, jer samo tehnološki zrelo voće može da se koristi u proizvodnji. Pekmeze i sokove pravimo na tradicionalan način, bez aditiva, konzervansa i veštačkih boja.Pekmez je proizvod koji se dobija ukuvavanjem tehnološki zrelog voća sa šećerom i ne sadrži želatin. Po tome se razlikuje od džema i marmelade. Pekmezi se dugo kuvaju na umerenoj vatri i bitno je da se šećeri iz voća i dodati šećer karamelišu. Tada dobijate taj savršeni ukus domaćeg pekmeza idealnog za vaše palačinke, krofnice, kiflice, a za prave hedoniste i sos za tamno meso (pačetina i sl.) …

šta nas čini drugačijim

Uzgoju bobičastog voća i povrća pristupamo isključivo kroz ekološku proizvodnju bez bilo kakvih hemijskih supstanci.

Naši proizvodi su ručne izrade. Vodimo računa da svaki plod iskoristimo najbolje moguće kako bismo svima Vama pružili potpuni užitak u našim proizvodima.

Prepustite se uživanju uz proizvode iz Marinog špajza

Mara i njen tim