Ako ste ljubitelji lenjih pita i puterastog testa onda je ovaj kolač pravi izbor za Vas 😊 Bakin prhki kolač je preukusna kombinacija puterastog, prhkog testa i sočnog i neodoljivog pekmeza od aronije i višnje iz Marinog špajza . Sastojci: za prhko testo: šolja* ili 225g šećera 3 šolje ili 375g brašna kesica praška za […]
Princes krofnice su prhki i slasan kolač. Samo ime priliči ovom desertu jer su zaista za kraljevsku gozbu. Zato smo pripremili jedan kraljevski recept za Vas u kome ćete nadam se uživati svim čulima. Sve što Vam je potrebno je: Testo: 3 dl vode 1,5 dl suncokretovog ulja 1/4 kašičice soli 210 g brašna T500 6 kom jaja Krem: 3,5 […]
Cupcake je kolačić koji se sastoji iz dva dela. Donji deo čini mekan biskvit, dok je na vrhu krem. Ovaj slatkiš je popularan zbog lako dostupnih sastojaka, brze i lake pripreme. Termin cupcake ( “šolja za torte” ) u prevodu označava kolač čiji se sastojci mere šoljama, podseća na šolju i definitivno najbolje ide uz šolju čaja […]
Istorijska činjenica je da je izumiteljka brauni kolača bila Berta Palmer, čiji je suprug posedovao hotel Palmer House, 1893. godine u Čikagu. Kolač je nastao pa zahtevima gospođe Berte, prilikom pripreme posluženja za dame koje su prisustvovale izložbi kolumbijske kulture u Čikagu. Savremeni hotel Palmer House služi desert pokroviteljima, napravljen po istom receptu. Ovaj čuveni […]
Aronija je bogat izvor vitamina; C, A, E, B, minerala; Zn, Fe, K, Ca, J …Njena antioksidativna dejstva poticu od tanina i flavonoida (antocijanin). Sprečava bolesti srca Reguliše krvni pritisak Štiti zdravlje urinarnog sistema Ima antiupalna svojstva Poboljšava pamćenje i koncentraciju Reguliše nivo šećera u krvi Jača imunitet Povoljno deluje na probavni sistem Proizvodi iz […]