Princes krofnice su prhki i slasan kolač. Samo ime priliči ovom desertu jer su zaista za kraljevsku gozbu. Zato smo pripremili jedan kraljevski recept za Vas u kome ćete nadam se uživati svim čulima.
Sve što Vam je potrebno je:
Testo:
3 dl vode
1,5 dl suncokretovog ulja
1/4 kašičice soli
210 g brašna T500
6 kom jaja
Krem:
3,5 dl mleka
1 kom pudinga od vanile
4 kašike šećera
250 g mascarpone sira
2 dl slatke pavlake
360g pekmeza od aronije i maline iz Marinog špajza
Par kockica čokolade
Priprema:
1.U srednji lonac stavite vodu, ulje i so da proključaju. Dodajte brašno uz neprestano mešanje.Kada se smesa spoji i počne lepiti za dno, kuvajte još pola minute, a zatim sklonite sa vatre.
2. Smesu ostavite da se prohladi 30ak minuta, a zatim joj dodajte jedno po jedno jaje uz mešanje mikserom. Smesu izradite mikserom dok ne postane glatka i srednje gusta.
3. Pripremite plitki pleh , obložite ga papirom za pečenje, a zatim špricom oblikujte testane komade veličine 3-4 cm. Možete praviti loptice sa dve kašike i ređati na pleh ukoliko nemate ukrasni špric 😊
4. Zagrejte rernu na 200°C i pecite princes krofnice dok ne dobiju zlatnu boju. Vrlo je važno pritom ne otvarati rernu, pa čak i ako ste vrlo radoznali. 😊
5. Pečene princes krofnice ostavite da se prohlade, a zatim ih prerežite tako da kapica iznosi 1/3, a donji deo preostalih 2/3 testanog komada.
6. Pripremite kremu tako što ćete staviti 3 dl mleka da provri, a onda umešajte puding od vanile koji ste razradili sa šećerom i 0,5 dl mleka. Skuvajte puding, sklonite lonac sa vatre i pustite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Slatku pavlaku umutite mikserom, a zatim umešajte mascarpone i ohlađeni puding. Sve zajedno umutite mikserom da dobijete glatku kremu.
7. Princeze napunite sa kremom, zatim dodajte kašičicu pekmeza od aronije i maline iz Marinog špajza.
8. Dekorišite ih po izboru- može biti rastopljena čokolada ili šećer u prahu.
Sada kraljevsko uživanje može da počne 😊
Prijatno!
Marin špajz