CUPCAKE sa Marinim pekmezom od aronije i maline

Cupcake je kolačić koji se sastoji iz dva dela. Donji deo čini mekan biskvit, dok je na vrhu krem. Ovaj slatkiš je popularan zbog lako dostupnih sastojaka,  brze i lake pripreme.

Termin cupcake ( “šolja za torte” ) u prevodu označava kolač čiji se sastojci mere šoljama, podseća na šolju  i definitivno najbolje ide uz šolju čaja ili kafe…

Postoji mnogo različitih vrsta ovog čuvenog slatkiša, nastalih kombinacijama različitih ukusa biskvita i krema.

Dozvolite da Vam predstavim našu slatku kombinaciju: Cupcake sa čokoladnim biskvitom, pekmezom od aronije i maline iz Marinog špajza i lagane kreme od vanile.

Sve što Vam je potrebno je:

Biskvit:

-2 šolje brašna

-1 šolja jogurta

-1 šolja šećera

-1/2 šolje suncokretovog ulja

-1/2 šolje čokolade u prahu -čokoleva

-2 jaja

-1 kesica praška za pecivo

– papirne korpice za mafine

Fil:

-pekmez od aronije i maline iz Marinog špajza

Krema:

-Slatka pavlaka 500ml

-Aroma vanile ( par kapi-po ukusu)

Priprema:

  1. Izmešajte suve sastojke u jednoj posudi, a u drugoj tečne. 
  2. Zatim ulijte tečne u suve i izmešajte. 
  3. Pomoću dve kašike spuštajte smesu u papirne korpice za mafine koje ste prethodno    poređali u kalupe. Neka 1/3 korpice bude napunjena smesom. 
  4. Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta. 
  5. Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  6. Ohlađen biskvit izdubite lagano kašikicom
  7. Masu od izdubljivanja izmrvite i sačuvajte za kasniju dekoraciju.
  8. Biskvit napunite sa kašikicom pekmeza od aronije i maline iz Marinog špajza
  9. Umutite penasto slatku pavlaku sa aromom vanile
  10. Umućenom pavlakom napunite špric za dekoraciju
  11. Po svom ukusu dekorišete svaki kolačić sa umućenim kremom i pospete sa sačuvanim mrvicama od biskvita

Ne zaboravite da ovi kolačići najbolje idu uz šoljicu kafe u društvu 😉

Vaš Marin Špajz