Marina čoko fantazija sa aronijom i višnjom

Istorijska činjenica je da je izumiteljka brauni kolača bila Berta Palmer, čiji je suprug posedovao hotel Palmer House, 1893. godine u Čikagu.

Kolač je nastao pa zahtevima gospođe Berte, prilikom pripreme posluženja za dame koje su prisustvovale izložbi kolumbijske kulture u Čikagu.

 Savremeni hotel Palmer House služi desert pokroviteljima, napravljen po istom receptu. Ovaj čuveni desert svoje ime je dobio negde posle 1893. godine nakon modifikacije u receptu.

Nama je svako poslužio kao inspiracija za jednu preukusnu i sočnu poslasticu koju smo nazvali Marina čoko fantazija za aronijom i višnjom.

Sve što Vam je potrebno je:

-200 g čokolade

-100 g šećera

-150 g maslaca

-4 jajeta

-150 g pšeničnog glatkog brašna tip 500

– prašak za pecivo

– vanilin šećer

pekmez od aronije i višnje Marin špajz 360g

Priprema:

  1. Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutiti. U ovu smesu dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, 150 gr omekšane čokolade i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
  • Smesu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta u kalupu koji ste podmazali maslacem.
  • Kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Narendajte malo čokolade preko kolača za dekoraciju.
  • Kolač isecite na kocke i po želji.

Uživanje može da počne 😊

Ne zaboravite da je u društvu uvek slađe.

Prijatno.

Vaš Marin špajz